Nyheter og debatt

Aviser og tidskrift – nettutgaver

Faste søk i Google Nyheter (dekker norske nettaviser) Sortert etter dato; det nyeste øverst:

Aviser og tidskrift – papir- og nettutgaver

Lenkene ovenfor går til søk i nettutgaver, mens det i papirutgavene fins mer, f.eks. kronikker og leserinnlegg. Buyandread har tilbyr søk i mange av papirutgavene. For å lese hele artiklene må du betale pr side eller utgave.

Eller ta med trefflista til biblioteket som har lokal- og ofte riksaviser og kan hjelpe med mye mer. Flere bibliotek tilbyr søk i avisbasen ATEKST som rommer alt fra de aller fleste nett- og papiravisene i 10-20 år tilbake. På biblioteket kan du også søke i eldre digitaliserte papiraviser; en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket (nyttig når du vil se sist det var kommunesammenslåing!).

På bibliotekets hjemmeside finner du åpningstidene. Det kan kanskje være nødvendig å reservere plass ved en pc.

Interesseorganisasjoner m.m.

På disse organisasjonenes hjemmesider og/eller Facebooksider (FB) kommer en del nyheter og debatt før de eventuelt dukker opp i vanlige media.

  • KS (Kommunenes sentralforbund). I KS er det ifølge siden “Kommunereform” “ulike syn på spørsmålet om kommunestruktur og kommunereform blant medlemmene. Det er derfor ikke naturlig at KS tar et tydelig standpunkt for eller imot en spesiell løsning.”. Her fins det likevel noe stoff.

Derimot gir KS ut Kommunal Rapport (KR) med mye verdifullt stoff og nyheter om bl.a. K-reformen. KR er både ukeavis og daglig oppdatert nettutgave. Mye av stoffet på nett får bare abonnenter lese i sin helhet, men en del bibliotek har tilgang (hvis de ikke har, foreslå at de skaffer seg det via kommuneadministrasjonens abonnement). KR tilbyr gratis nyhetsbrev på e-post så man får oversikt over de daglige nyhetene.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Translate »