I portalen har vi både faste søk og instruksjoner for søking etter nyheter om hvordan biblioteket blir behandla i de kommunale prosessene. Gå til Portalen, videre til Bibliotek og kommunestruktur og skråll derfra ned til Nyhetssøk i aviser m.m.

I skrivende stund kan vi for eksempel, ved hjelp av det faste søket vårt i Google Nyheter, lese:

• I nettavisa iTromsø at ordføreren i Karlsøy i forhold til en eventuell storkommune med bl.a. Tromsø, har forhandla fram at “biblioteket skal ligge der det ligger, og at de tingene du har behov for skal være nært”.
  • Asker og Bærum budstikke om at “Asker bibliotek får mer til drift i forhold til innbyggertall enn bibliotekene i Bærum, Røyken og Hurum. Forskjeller må jevnes ut om kommunene slås sammen”.
  • Strilen om at “Biblioteka i Lindås og Meland skal samarbeida på ein heilt ny måte og spesialisera seg på kvar sine område. … Biblioteka i Nordhordland har lang erfaring med samarbeid, og med dette tek dei samarbeidet til eit nytt nivå. Målet er at samarbeidet skal gje eit betre tilbod til innbyggjarane i begge kommunane. … Utgangspunktet for prosjektet var å utvikla ei god løysing dersom det skulle bli ei kommunesamanslåing”.