Er du biblioteksjef i en kommune som er berørt av kommunereformen? Har du et ansvar for sammenslåingen på bibliotek- og kulturfeltet? Meld deg på den landsdekkende fagdagen om bibliotek i kommunereformen  den 8. februar i Stjørdal! Påmeldingsfristen er forlenget til 21. januar.

Fagdagen er en del av prosjektet “Nye kommuner – bibliotek i nye roller” som er finansiert av Nasjonalbiblioteket. Vi er derfor særlig glade for at nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre bidrar med inspirasjonsforedrag for alle som nå er midt i en forandringstid.

Ved starten av kommunereformen hadde fylkesmennene et betydelig ansvar for å initiere utredninger og intensjonsavtaler. Inge Ryan var fylkesmann i gamle Nord-Trøndelag i denne fasen. Nå har han gått over i ny rolle som rådmann i Namsos og ansvarlig for sammenslåingen med Fosnes og Namdalseid. Dette gir en perspektivrikdom vi gjerne vil lære av. Inge Ryan har dessuten i alle år vist et brennende engasjement for bibliotek, lesing og gode tjenester i distriktene. Han vil innlede vår fagdag.

Når vi på fylkesbiblioteket spør hva som trengs i møtet med kommunereformen, så er det mange som svarer: “Vi vil så gjerne høre om andres erfaringer!” Det er ikke så mange som ligger foran i løypa, men nå et år før sammenslåingen er det mye å dele om planer, tanker og prosesser. Dette blir det god anledning til i en egen dialogkafé.

Vi har fått med oss et lag av innledere som representerer bibliotek og kommuner av ulik størrelse – og fra ulike deler av landet:

Kristin Stran Iden er biblioteksjef i Lenvik kommune – som blir en del av nye Senja;

Siri Tidemann Naalsund er biblioteksjef i Asker kommune, som får med Hurum og Røyken fra 1.1.2020;

Fra prosjektorganisasjonen for nye Orkland kommune har vi med enhetsleder for kultur Kai Roger Magnetun;

Østfold fylkesbibliotek og Anne Berit Brandvold bidrar med erfaringer og idéer fra prosjektet “Fra seks til en”.

Kommer du også?

Påmelding her.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Translate »